لیست غذاهای شمالی با دستور؛ طرز تهیه 15 غذای محلی گیلانی
انتشار: تیر 30، 1402
بروزرسانی: 16 آذر 1404

لیست غذاهای شمالی با دستور؛ طرز تهیه 15 غذای محلی گیلانی

لیست غذاهای شمالی با دستور؛ طرز تهیه 15 غذای محلی گیلانی

اگر از طعم بادمجان خوشتان می آید حتما عاشق این ترشی می شوید چون با خوردن این چاشنی مزه ی بادمجان کبابی اولین طعمی است که احساس می کنید. یکی دیگر از غذاهای محلی مازندرانی که مشتاقان بسیاری بین طرفداران بادمجان دارد، ناز خاتون است. نازخاتون را می توانید در کنار غذای اصلی خود بخصوص در وعده ناهار میل نمایید. اما اگر بهمراه برنج میل شود، می توان حتی بعنوان یک وعده کامل غذایی از آن استفاده کرد. شمال غذاهای دریایی زیادی دارد که برای درست کردن آن ها از چاشنی هایی استفاده می شود که طعم آن ها را منحصربفرد کرده است. محلی ها این غذا را که از ترکیب ماهی سفید، سبزی های معطر، مغزگردو، رب انار، نمک و فلفل و گلپر مخلوط می شود، با حرارت آتش و زغال آماده می کنند.

  • قایرمه یکی از غذاهای محلی کردستان است که اگر فقط به تصویر آن نگاه کنید فکر می کنید مرغ سوخاری است؛ اما باید بگوییم قایرمه درواقع کنگر سوخاری است که همراه نان یا برنج سرو می شود.
  • همچنین در زمان مسافرت به بند انزلی می توانید برای اجاره ویلا در بندرانزلی از طریق سایت اتاقک اقمتگاه مدنظر خود را اجاره کنید.
  • شاید به نظر یک ایرانی خورشت فسنجان غذای عجیبی نباشد، اما اکثریت توریست های خارجی این غذای خوشمزه را یکی از غذاهای عجیب ایران می دانند و اکثر آنها این خورشت مجلسی ایرانی را بسیار می پسندند.
  • پس از پخت این غذا، معمولا گوشت گوساله طعم دار شده کبابی را با سیر، پیاز، رب انار و گردو نوش جان می کنند.
  • غذاهایی که دستورپخت آنها آموزش داده شده به دقت از لحاظ تاریخ، جغرافیا و فرهنگ منطقه ای که از آن آمده معرفی شده اند.

فلافل بندری و اهوازی یک پای ثابت غذاهای جنوب کشور است اما در خوزستان بیشتر مصرف می شود تا شهرهای جنوبی استان های دیگر. برای برجسته کردن مهارت و تخیل آشپزی ایرانی، به این فکر کنید که با همین مواد اولیه، از اردک، انار، سبزیجات معطر و گردو غذایی خلق کرده اند که مشابه طعم آن در جهان وجود ندارد. ماست، آب، خیار خرد شده، کشمش برای متعادل کردن طبع، گردوی خرد شده، گیاهان تازه مانند نعنا و ریحان و در نهایت چاشنی نمک و فلفل، یک آب دوغ خیار بی نهایت خوشمزه را می سازد. مقداری گل برگ خشک شده گل رز نیز برای افزایش عطر و طعم روی آن ریخته می شود و با تکه های نان برشته خورده می شود.

بهترین زمان سفر به ماسال اقیانوس تماشایی ابر

داشتن کاربری ساده و همچنین وجود اپلیکیشن کارامد و پوشش دهی معتبرترین شرکت های مسافربری سراسر کشور، شما را از مراجعه به سایت های متعدد جهت خرید بلیط اتوبوس بی نیاز می نماید. برای مثال، در زیره پلو مازندرانی، از زیره، فلفل، دارچین، کشمش و شنبلیله استفاده می کنند. زیره جدای از خواص بی شماری که دارد، به دلیل طبیعت گرم آن، زیره پلو را به عنوان یک انتخاب عالی به خصوص برای فصول سرد می توان در نظر گرفت. این غذا را هم می توان با گوشت تهیه کرد، هم برای افرادی که به هر دلیل گوشت مصرف نمی کنند، بدون گوشت نیز قابل طبخ است.

کله کندی؛ غذای محلی مردم کیش

پیشینه این غذا به شهر کابل افغانستان برمی شود و نام اصلی آن «کابلی پلو» است که در گذر زمان به «قابلی پلو» تغییر نام داده است. گوشت چرخ کرده به شکل کوفته ریزه، خرما هسته گرفته، رشته پلویی، لوبیا چیتی، برنج، رب، پیاز داغ و ادویه از مواد تشکیل دهنده قابلی پلو هستند. این غذای لذیذ در شهرهای دیگر از جمله تبریز با کمی تفاوت در مواد اولیه نیز طبخ می شود. قدمت خورش قورمه سبزی  به ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال قبل برمی شود؛ زمانی که آریایی ها روشی جدید برای نگه داری از گوشت در تمام فصول سال را به وجود آوردند. آن ها گوشت را به اندازه های کوچک خرد می کردند و سپس آن را می پختند.

غذاهای سنتی مازندران

ابتدا باید پیاز و سیب زمینی را سرخ کنید و به آن ها رب گوجه، آرد گندم و کمی هم زردچوبه اضافه کنید. بعد از اضافه کردن آب و پختن مواد باید تخم مرغ و در آخر نمک و ترخون اضافه کنید. وقتی گندم شیر خوشمزه و مقوی آماده شد باید بقیه مواد لازم برای تهیه آش گندم شیر را باهم ترکیب کنید. این مواد شامل نخود، گوشت قرمز استخوان دار، کشک، پیاز خورد شده، رشته آش، نعنا داغ و سیرداغ هستند. می توانید از نمک و زردچوبه هم به عنوان اصلی ترین ادویه های این آش استفاده کنید.