بروزرسانی: 27 آبان 1404
جدول لیست غذاهای ایرانی ؛ 130 غذای خوشمزه برای ناهار و شام
جدول لیست غذاهای ایرانی ؛ 130 غذای خوشمزه برای ناهار و شام
قلیه ماهی یکی از غذاهای مشهور جنوبی است که در استان های بوشهر، خوزستان، هرمزگان و جنوب بلوچستان طبخ می شود. در تاریخچه سرو سبزی پلو با ماهی در شب عید آمده است که طبق برخی روایت ها و افسانه ها، علت خوردن ماهی در نوروز به ماجرای پیدا شدن انگشتر حضرت سلیمان در شکم یک ماهی برمی گردد. طبق این افسانه حضرت سلیمان، انگشتر خود را گم می کند؛ انگشتری که با آن، دیوها و پریان را به خدمت خود درمی آورد. دیوی در این میان، انگشتر وی را در دریا می اندازد و سپس به شکل حضرت سلیمان بر تخت می نشیند. برای تهیه کلانه به آرد، آب یا شیر، نمک، کره محلی یا روغن کرمانشاهی، زعفران، پیچک محلی و تره کوهی يا «كنیوال» (گیاهان خودرو بهاره کوهی)، تره یا پیازچه نیاز دارید. کراهی یک نوع کاری سنتی پاکستانی، هندی و بلوچی با سس غلیظ بر پایه گوجه فرنگی است که در یک تابه گود و ضخیم به همین نام طبخ می شود.
- همچنین سبزی هایی را که در آش قوروت قیله به کار می برند، اندکی با ترکیبات سبزی آش فرق می کند.
- وقتی روغن به اندازه کافی داغ شد، مایه تخم مرغ را در ماهیتابه بریزید، به طوری که کل سطح تابه را بگیرد.
- برای جدا کردن لایه های خمیر از نوعی مایه تخم مرغی استفاده می شود و روی بورک معمولا با کنجد یا سیاه دانه تزیین می شود.
- پالوده شیرازی، گاهی همراه با بستنی سرو می شود و محبوبیت ویژه ای بین توریست ها دارد.
در این مرحله حدودا 10 الی 15 دقیقه باید گوشت را به خوبی ورز دهید تا کاملا منسجم و یکدست شود. بعداز یکپارچه شدن کامل گوشت روز آن را سلفن کشیده به مدت 2ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. بعد از سپری شدن این زمان گوشت را خارج کرده و مجدد کمی ورز دهید.
غذاهای ایرانی مجلسی
آبگوشت باید زمان کافی داشته باشد تا آرام آرام بپزد و به اصطلاح جا بیفتد. دیزی های بیرون خوشمزه هستند اما دیزی خانگی صفای دیگری دارد. پیچیدن عطر آبگوشت در فضای خانه است که لذت آن را بیشتر می کند. راستی برای دیدن طرز تهیه هر کدوم از این غذاها کافیه روی عنوان غذا کلیک کنین.
خورشت قیمه با گوشت گیاهی: غذای مجلسی و گیاهی
برای خواندن طریقه درست کردن سوپ کلم بروکلی می توانید به مقاله طرز تهیه سوپ کلم بروکلی مراجعه کنید. دونر کباب یکی از محبوب ترین و معروف ترین غذاهای این کشور است که می توان بصورت ساندویچی، پرسی و با برنج میل کرد. هوموس که ترکیبی از نخود، سیر، ارده، آب لیمو و تاهینی است یکی از غذاهای پرطرفدار در خاورمیانه به خصوص در کشورهای عربی با اشپزی اسان و کم هزینه است. این غذا را می توان در کنار برنج، نان، سبزیجات و حتی بصورت عصرانه هم میل کرد. هوموس به تنهایی یک غذا نیست و باید در کنار غذاهای دیگر نوش جان کرد.
به این شکل که کره را در ظرفی روی حرارت ذوب میکنیم و زغفران را با آن مخلوط میکنیم و با قلمو روی کباب ها میکشیم. وقتی که همه کباب ها را به سیخ کشیدید میتوانید روی زغال یا کباب پز گازی آنها را بپزید و در انتها از سس کره و زعفران برای براق شدن و چربتر شدن این کباب ها استفاده کنید. برای آشنایی کامل و گام به گام در مورد مراحل و نکات تهیه چلوکباب کوبیده مرغ، به صفحه مربوطه در سایت دانومامراجعه نمایید. یک غذای مجلسی و پرطرفدار در بسیاری از مجالس رسمی و میهمانی است.